Генчо Гоев е едно от най-разпознаваемите имена в сферата на интериорния дизайн в България. Още в детските си години проявява силен интерес към изобразителните изкуства, а последвалото му обучение в емблематичната Национална гимназия за приложни изкуства в Трявна му дава възможност да усвои работата с действителна материя и триизмерни обекти – в този период той развива таланта си в пластиката и резбата. В последствие се насочва към изучаването на инженерен дизайн, придобивайки още по-разнородни познания. Като един истински професионалист, търсещ съвършенство и пълнота в работата си, той продължава да обогатява компетенцията си и започва да изучава и тънкостите на финансите и икономиката, които прилага успешно в работата си по развитието на имоти и интериори. Получената хармонична комбинация от умения и разнообразна практика е съвършената основа за един пълноценен и многопланов интериорен дизайнер.

Генчо Гоев започва кариерата си през 2004 г., основавайки проектантско студио GOEV, което бързо привлича и задържа вниманието на потребителите и критиците, и печели редица награди и конкурси.

Съосновател, а от 2015 г. мажоритарен собственик, е на Националната платформа за интериорен и продуктов дизайн „Дибла“. Динамичното развитие на Платформата и превръщането й в най-добрата и търсена среда за обмен на идеи и създаване на стимули за целия интериорен бранш, превръщат Генчо Гоев в естествен лидер на дизайнерската общност у нас. Благодарение на доказания си талант, безкомпромисен професионализъм, предприемачески нюх и силна лична харизма, Генчо успява да обедини над 800 проектанти, членуващи в Платформата.

Днес той е не само едно от най-разпознаваемите лица в гилдията, но и авторитет пред фирмите, обслужващи бранша. Често е търсен за осъществяването на посредничество, проучвания и анкети, както и като лектор по разнообразни теми от областта на интериорния дизайн и съпътстващите го проблеми.

През 2004 г. Генчо Гоев създава студио GOEV, като скоро след това го превръща в търговската марка „Гоев“. Специално внимание Студиото отделя на следването на корпоративна идентичност – проектите на „Гоев“ подчертават характера на съответната компания, адаптират се към стила и духа й.

Подходът на „Гоев“ към всеки отделен проект е строго индивидуален, основавайки се на доказани устойчиви модели на работа и административни принципи. Студиото предоставя на клиентите си високоефективен дизайн, съобразен с конкретните им нужди и възможности, при оптимизирани разходи.

В работата си Студиото залага на цялостния подход - той включва професионално бюджетиране, подбор на материали и изпълнители, организиране на процесите на доставки и работа, управление и надзор над изпълнението. Студио „Гоев“ застава зад качеството на проектите и изпълнението им с поемането на финансова и материална отговорност при осъществяването им.

Всичко това превръща „Гоев“ в предпочитан и най-подходящ партньор при изграждането на корпоративни обекти и обекти от обществено значение; от 2010 г. проектантската дейност на Студиото е насочена предимно към тях. Водещи български и световни марки повериха проектирането и изпълнението на свои офиси, магазини и изложбени помещения на „Гоев“. За тях Студиото създава и изпълнява над 350 проекта, сред които близо 120 са търговски обекти на големи международни компании. В „Гоев“ те откриват потенциала на дългосрочен надежден партньор, умеещ правилно да разчете и предаде тяхното фирмено послание и да направи бизнеса им истински разпознаваем.

 

 

на нас се довериха

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Наши проекти  >